joi, 22 septembrie 2011

Doua articole mai...altfel

22.09.2011  20:59
Tips-uri pentru buze perfecte
Buzele frumoase si apetisante pot fi obtinute numai prin hidratare intensa. Asadar, folosirea zilnica a unui balsam protector si cu proprietati de hranire este esentiala. Utilizarea balsamului este indicata ori de cate ori iti simti buzele uscate si crapate.
Pentru a evita, insa, ca buzele sa capete un aspect neingrijit, hidratarea trebuie sa inceapa din interior. Consumul redus de apa duce la deshidratarea organismului, iar acest aspect este vizibil si la nivelul buzelor.
 De asemenea, indicat este sa evitam, pe cat posibil, umezirea buzelor cu saliva. Aceasta nu le hidrateaza, ci le usuca mai rau.
1. Demachierea atenta:  se poate folosi demachiantul utilizat in mod regulat, iar daca pielea buzelor este sensibila, alege un produs special creat pentru zonele sensibile ale fetei.
2. Protectia impotriva razelor UV: din lipsa de melanina, buzele sunt foarte usor afectate de razele solare. In acest sens, este indicat un balsam protector sau un ruj cu SPF.
3. Evita rujurile mate: acestea pot usca pielea subtire a buzelor. Mai bine opteaza pentru un ruj hidratant, care sa contina vitamina E.
4. Nu exfolia mai mult decat trebuie:  exfolierea se face o data pe saptamana, prin masarea cu o crema exfolianta pentru buze, dar se poate utiliza si crema pe care o folosesti pentru fata. Buzele trebuie masate delicat cu o periuta cu dintii moi, care nu agreseaza.
5. Mierea, remediu natural:  aplicata in strat suficient de gros pe buze, seara, inainte de culcare sau de fiecare data cand ai ocazia, mierea actioneaza ca o masca si catifeleaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu