miercuri, 1 februarie 2012

Home Deco ideas

Hello, dragelor! 
          Am realizat de ceva vreme ca am inceput sa fiu foarte atrasa de ideea de "home deco". Si ma tot gandeam ca, daca nu mi-as fi ales meseria pe care am ales-o si pe care, de asemenea, o iubesc (jurnalist), probabil ca as fi imbratisat-o pe cea de designer de interior. Dar...nu se stie niciodata :d.
          Dintre stilurile de decor, mie personal cel mai mult imi place cel "shabby chic". Mi se pare de foarte bun gust, delicat, potrivit unei lady, iar o camera decorata in acest fel va atrage intotdeauna admiratia celor care ii pasesc pragul.

Despre stilul shabby chic

          Este originar din Marea Britanie, insa, cu timpul, s-a extins si in Europa de Vest. Shabby chic inseamna intimitate, luminozitate, caldura, nou si vechi. Este feminin, minimalist, iar culorile predominante sunt albul si cele pastel, cu detalii florale si dantelate. Este stilul care imbina armonios rafinamentul frantuzesc cu eleganta britanica. De asemenea, este un stil accesibil tuturor, datorita costurilor reduse.
          Daca vrei sa iti decorezi camera in acest fel, orienteaza-te, in primul rand, catre accesorii. Tine minte, insa, ca atunci cand alegi culorile, cea de baza trebuie sa fie albul, combinat cu roz pal, verde deschis, bleu, galben pal, bej. Poti folsi accesorii precum seturi de ceai portelanate, vaze de flori, o colivie decorativa alba, oglinzi si rame foto frumos sculptate si decorate, in stil vintage, balansoare, masute de toaleta si multe altele...totul tine de imaginatia ta. Fii atenta, insa, sa nu utilizezi motive florale in exces, pentru ca atunci efectul va fi unul de kitsch...si cu siguranta nu asta iti doresti.
          Pentru pereti poti folosi tapet pentru a crea un efect cald, de trecere a timpului. Peretii vopsiti alb pe care aplici detalii precum trandafiri roz sunt definitorii pentru stilul shabby chic. In ceea ce priveste podeaua, poti folosi parchet in culori pale, deschise. In privinta patului, poti opta pentru unul in stil baroc, alb, sau unul din fier forjat vopsit alb. Asternuturile si pernele sunt cele care pot avea un decor bogat. Utilizeaza-le pe cele cu motive florale si dantelate, in culori pastel.
          De asemenea, combinate cu motivele florale, dungile, evident, in culori pastel, sunt si ele specifice acestui stil romantic.
Shabby chic este sinonim cu bunastare, caldura si confort. Este recomandat persoanelor visatoare, romantice, elegante si iubitoare de confort.
Gasiti mai jos cateva camere amenajate in stil shabby chic. Enjoy it!

Sondaj: Voi ce tip de design interior preferati?







surse foto:  shabbygirl.com, siamhousedesign.com, omahtrends.com, lovestoneinn.com, freshome.com, homeautodesign.com.

Un comentariu:

  1. No matter the event, always dress to impress. Wear the long evening gown in shades of beautiful green, for a spectacular appearance. Made of silk veil, with cups and precious embroidered golden lace, the evening gown will give you a stunning look, due to the precious fabrics and to the extravagant association of colors.
    http://talis.ro/evening/emerlad-dress/

    RăspundețiȘtergere