joi, 24 noiembrie 2011

Pantofii - de la frunza la stiletto

          Industria pantofilor este, cu siguranta, cea mai iubita de catre femei. Insa sunt sigura ca v-ati intrebat cel putin o data cum a inceput totul, cand si cum a aparut pantoful, cine a creat primii pantofi si asa mai departe. Insa nu s-a gasit un raspuns la aceste intrabari, pentru ca pantoful a existat inca din cele mai vechi timpuri, sub diferite forme. Spre exemplu, la inceputurile civilizatiei, oamenii isi confectionau pantofi din ce aveau la indemana: scoarta de copac, frunze mari, fibre de plante, apoi piei de animale. Mai tarziu, romanii isi confectionau din zabrele, panglici si cuie ceea ce noi numim astazi "sandale gladiator".
          Traversam insa cateva sute de ani si ajungem in secolul XVIII, cand pantofii aveau aceleasi broderii ca si rochiile. Materialele utilizate erau dintre cele mai delicate, precum satinul sau matasea. Se remarca in aceasta perioada micsorarea tocului pana aproape de inexistenta.
          Adevarata "revolutie" a pantofilor, insa, a avut loc in secolul XX, cand modele dintre cele mai variate au invadat piata de profil. Aceasta a fost perioada in care a aparut pantoful cu platforma, cu toc stiletto, dar si tipul de botina pana la glezna. Secolul XX a fost totodata si rampa de lansare pentru designerii de pantofi.
          Va propun aici o parte din modelele de pantofi pe care m-am gandit sa vi le arat, pentru ca sunt foarte multe. Astept parerile voastre!
Toate modelele sunt disponibile pe www.amazon.com!











































5 comentarii:

  1. sunt superbi!!si trebuie sa recunoastem ca un pantof schimba mult aspectul piciorului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asta este perfect adevarat! De multe ori, un pantof frumos bine ales poate transforma in totalitate atat aspectul tinutei, cat si al piciorului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne,cat de frumosi pot fi!!!Aveti dreptate cu pantofii,cand privesti o femeie o privesti de jos in sus! Mobilizati-va!:)) Cand spargem si noi un magazin cu pantofi>?:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai! Eu aduc cagulele si pistoalele :))

    RăspundețiȘtergere