sâmbătă, 29 octombrie 2011

Lasa-ti geanta sa vorbeasca despre tine

                    Nu este tocmai un gest frumos sa te uiti IN geanta unei femei...Dar cand vine vorba sa te uiti LA geanta unei femei, situatia se schimba. Pentru reprezentantele sexului frumos, pe langa vestimentatie si pantofi, geanta pare a fi un criteriu de etichetare.
                  Fie ca sunt de umar, de mana, sau plicuri elegante, gentile pot spune multe despre tine. Spre exemplu, daca porti genti de mana, de obicei mari, poate fi un indiciu al faptului ca esti o persoana care vrea sa fie mereu pregatita pentru orice, atenta la detalii, orientata mai degraba spre partea de business. Gentile de umar trimit cu gandul la o femeie serioasa si practica, careia ii place sa arate bine. Gentile plic sunt pentru femeile sofisticate, cu stil si rafinament.
               Le gasesti fie in magazinele din oras, fie pe internet, intr-o varietate de modele, culori si texturi. Tu decizi ce porti, in functie de preferinte si de ceea ce vrei sa exprimi. Eu iti ofer aici cateva modele, din care te poti inspira. Enjoy it!
         
      Forever 21 (www.forever21.com)










       MANGO    



                                              

    


     

vineri, 28 octombrie 2011

Incaltarile cu talpa joasa: cele mai bune prietene in sezonul rece

(Ca sa clarific lucrurile de la inceput, aceasta postare are rol exclusiv de exprimare a preferintelor personale, care pot fi impartasite sau nu de catre cititoarele acestui blog).

            Stiu, toate iubim tocurile ametitoare pentru ca ne fac sa aratam si sa ne simtim mai atragatoare si mai feminine, dar, mai ales, mai…inalte. Insa, pe timp de iarna, eu prefer sa le dau un ragaz sa se odihneasca si scot la plimbare cizmele sau ghetutele cu talpa joasa, pe care le numesc “vedete ale sezonului” sau “cele mai bune prietene in sezonul rece”.
 Din piele, piele intoarsa, vinilin sau lac, scurte, medii sau lungi, intr-o vasta paleta de culori si modele,  aceste incaltari “cuminti”, purtate si asortate corespunzator, dar, mai ales, cu atitudine, te fac sa te simti la fel de hot chiar si fara tocuri si platforme de peste 10 cm.
Este adevarat, suntem toate diferite si la fel sunt si gusturile noastre in materie de haine si incaltaminte. Pe timp de primavara – vara, nici eu nu pot renunta la tocuri; atunci este clar vremea lor. Insa toamna tarziu, spre iarna, pur si simplu iubesc sa port incaltari joase si calduroase. Si motive sunt destule: sunt frumoase, practice, comode, dar si benefice pentru sanatate, din moment ce nu chinuie piciorul asa cum o fac tocurile.
Cel mai mult imi plac cizmele si ghetele in stil military si rock (cele cu aplicatii metalice si tinte, pe care ador sa le asortez cu rochite cuminti, in culori pastel), dar si cele simple, din piele intoarsa. In materie de nuante, prefer sa merg pe clasicul negru, dar mi se par foarte frumoase cele in nuante de maro sau crem. Insa nu spun nu nici celor in culori aprinse, precum rosu, albastru, verde sau corai. Totul depinde insa de starea pe care o avem, de locul unde mergem si, in special, de piesele vestimentare cu care le asortam. Tin sa mentionez ca nu sunt deloc fana a cizmelor de tip "UGG", nu as purta niciodata asa ceva. Nu le vad rostul; nu mi se par deloc frumoase sau cool, deci nu le recomand. Dar este doar opinia mea.
Asadar, am ales ca si in aceasta iarna sa pastrez tocurile numai pentru evenimente unde sunt un must-have, iar in rest sa le inlocuiesc cu ghetute si cizme calduroase, cu talpa joasa.
Atasez aici cateva imagini cu modele de astfel de incaltari, care sper sa va placa si sa va inspire. Enjoy it!


La Redoute (www.makemehappy.ro)
 www.julia-style.com
 Sepala by Mihaela Glavan


 www.pixieshoes.ro
OTTER (www.fashionup.ro)

www.stonecreek.eu
www.asos.com




sâmbătă, 8 octombrie 2011

Louis Vuitton primavara - vara 2012

Marc Jacobs, designerul casei de moda Louis Vuitton, a surprins publicul aflat la Saptamna Modei de la Paris printr-o prezentare iesita din comun. Acesta a folosit drept podium de defilare un carusel alb, acoperit de o panza, care, la inceputul show-ului, s-a ridicat si a descoperit modele care aratau precum niste papusi vii, imbracate in tinute Vuitton pentru primavara – vara 2012.
Ineditul a fost sustinut si de modul in care designerul a inceput prezentarea. Astfel, in loc sa isi faca aparitia pe podium individual si la sfarsit sa defileze toate, cum se intampla in cadrul tuturor prezentarilor, manechinele au defilat intocmai invers.  Initial,au aprut toate, asezate pe calutii din carusel, iar apoi au defilat pe rand, in tinute de primavera – vara.
Din punct de vedere cromatic, designerul a mizat de aceasta data pe alb, in principal, si culori pastel in tonuri calde de roz, galben, portocaliu, verde si albastru. Taieturile simple, aplicatiile de pene de strut si flori din materiale perforate infatiseaza o femeie Vuitton adepta a look- ului clasic, feminin. Gulerele brodate, nasturii mari ca niste bomboane, rochii din organza, dar si jachete din piele, au accentuat stilul delicat si inocent, dar totodata plin de atitudine, abordat de casa Vuitton pentru sezonul cald.
Legat de incaltaminte, designerul s-a intors la pantofii tip saboti cu botul ascutit si slapi cu toc, pe care, sincer, nu ma asteptam sa-I mai revad atat de curand. Dar, cum marile case de moda dicteaza tendintele in materie de fashion, este foarte probabil ca respectivul tip de pantofi sa populeze foarte curand rafturile magazinelor de incaltaminte.
Ca de fiecare data, Kate Moss a fost cea care a incheiat prezentarea in acest an. Topmodelul si-a aratat recunostinta fata de designerul Marc Jacobs printr-un…sarut pe gura cu acesta.
Urmariti mai jos intregul fashion show Louis Vuitton. Enjoy it!