sâmbătă, 13 august 2011

Chanel toamna - iarna 2011/2012

                 Podium ascuns in ceata, inconjurat de "carbuni incinsi", haine sumbre in culori precum negru, antracit si tonuri de rosu, atmosfera care te transpune in spatiul nepamantesc...nu este scenariul unui film cu tema apocaliptica, este decorul pentru prezentarea colectiei pret -a- porter Chanel toamna - iarna 2011/2012.
               "Lumea este un loc intunecat", a afirmat Karl Lagrefeld dupa show-ul Chanel de la Paris din 16 mai. Si este extrem de greu sa-l contrazicem, daca ne uitam la tinutele vestimentare prezentate. Materiale in culori inchise, sumbre, groase si foarte groase, largi si voluminoase, tweeduri grele...asa a abordat designerul casei de moda Chanel colectia pentru toamna si iarna care urmeaza. Modelele au defilat pe podiumul de la Grand Palais, acoperite parca de cenusa vulcanica, dupa ce au iesit din doua cutii imense de cadouri Chanel.
                Degeaba ne-am uitat dupa o tinuta completata de pantofii cu toc; locul acsetora a fost luat de bocancii masivi, cu aspect masculin, combinati cu pantaloni largi din stofa, care au fost, in mod evident, vedetele prezentarii. Daca pentru partea de jos, designerul a ales pantalonii, in partea de sus a optat pentru cape de lungime medie, ce acopereau piese vestimentare din materiale precum lana si tricotaje. Karl Lagerfeld a mers si de aceasta data pe echilibrul caracteristic casei de moda. Astfel, nu au fost ignorate nici detaliile feminine, care s-au regasit in texturile delicate, clasicul tweed Chanel si dantela.
               In materie de accesorii, starurile Chanel pentru sezonul rece sunt bijuteriile de inspiratie orientala si gentile "boy", inspirate din gentile de cartuse ale vanatorilor. Sunt realizate din piele de vitel lustruita si vin in culori precum negru, gri intens, rosu plat si verde. Precizia liniilor si simplitatea designului fac din aceasta colectie una extrem de eleganta si irezistibila, de un rafinament aparte, cum numai la Chanel intalnim.
              O colectie pe care isi merita cu adevarat statutul de dictatoare a tendintelor in moda!